2017 - nový rok a nová sezóna

Byť máme nový web již od jara minulého roku, moc aktuální a aktualizované informace se neobjevovaly. Nechci se vymlouvat, jak jsem neměl čas nebo že by nebylo o čem psát. To je jen část příčiny, proč se neobjevují nové články. Vidím problém jinde - je to něco, co již pojmenoval pan Werich - a jedná se o dělbu údělu. Náš klub už dávno není jen parta nadšenců, která se občas sejde, poklábosí, polétá a jde domů. My už jsme se posunuli dál a nejen počtem členů, ale také financema, majetkem, činností a strategií. Musíme myslet na vztahy s veřejností, případný rozvoj, ale i na vliv legislativy či jiných, pro nás závazných předpisů. To už nemůže být práce jednoho člověka. A to si myslím i o našem webu - to už nemůže být práce jednoho člověka. A jsem rád, že někteří naši členové to vnímají podobně a snad letos mi pomohou (nebo já jim) učinit naše stránky zajímavější a aktuální.

Chtěl bych v několika větách shrnout minulý rok. Jako veliké plus vnímám to, že se za celý rok nestala při naší činnosti žádná nepříjemná událost ani lidem, ani technice. Je to důsledek trochy štěstí, ale hlavně dostatečné zodpovědnosti vůči sobě i ostatním. Naplánované akce jsme realizovali - začínáme čarodějnicemi, posezením u piva a opékáním prasátka. Další akcí je první sobota v srpnu - slet UL a ostatních letadel. A poslední "velkou" akcí je podzimní drakiáda.

Podzim byl pro nás zajímavý i tím, že jsme pořídili další klubové letadlo. Jedná se o celokovové dvoumístné UL letadlo, nebylo sice úplně nové, ale s velmi malým náletem hodin. Jedná se o typ DV-1 Skylark, éro má zastavěný motor BMW 1100 v letecké úpravě. Doposud jsme s tímto novým letadlem moc nelétali - řešili jsme zprovoznění radiostanice, potom poruchu reduktoru a nakonec opravu alternátoru.

V současnosti poměrně intenzívně řešíme zlepšení podmínek ve velkém hangáru - lepší povrch podlahy z důvodu snazší manipulace letadly a možnost zvětšení šířky průjezdu do hangáru.

Na závěr jednu prosincovou fotku - a to jsou přesně ty momenty, pro které se věnujeme naší společné zálibě.

Pevně věřím, že s vaší pomocí bude náš web sloužit ke svému účelu - přinášet informace a zároveň uchovávat historii.

Jirka Milý